הוא נאכל בדרכים רבות. חי, מבושל, אפוי, סחוט, מוחמץ ומיובש. הוא יכול להישמר בחלק מן הצורות האלה לחודשי רבים, וניתן אף להפיך ממנו משקאות אלכוהוליים, כמו סיידר.
בקבלה כונתה כנסת ישראל בשם "חקל תפוחין". בשל כך, ובשל טעמו ובושמו הארומטי, עם השנים נוצרה אהדה רבה לפרי זה. העץ פורח באביב ומבשיל בקיץ. ייבול התפוחים העולמי הוא עצום, ומוערך בכ-30 מליוני טונות של תפוחים.
לפרי התפוח ישנם זנים רבים, כמו למשל: סמית', גראנד, יונתן, חרמון, דלישס, ועוד.
תכונותיו הבריאותיות רבות.
מי שחושש משכרות, מומלץ לו לאכול תפוח. באירועים חגיגיים בירושלים בימי קדם, היה נהוג להכניס פלחי תפוח קלוף לכוסות המשקה, בשביל הארומה ועידון אפקט האלכוהול.
אכילת תפוח עץ, בעיקר מהזן החמוץ, מועילה מאד לעצירת שלשולים. הוא מצויין כנגד כל מחלות הקיבה.
כשהוא מתפאר בתואר "מלך הפירות", התפוח עשיר גם במינרלים וויטמינים. ערכו רב לחיזוק כללי והרגעת העצבים.
חומץ תפוחים ידוע בתכונת הרחקת שומנים, ולכן מקובל לצרוך אותו בתהליכי הרזייה.
ברכתו "בורא פרי העץ", וכיין ברכתו "שהכל".
בכל מה שקשור למגשי פירות, מתנוסס התפוח לתפארת, בשל היותו קשיח ונוח לעיצוב וחיתוך.
מגיע בכמה צבעים, כך שיכול להוסיף חיות לנראות המגש.
ערכים תזונתיים ל100 גרם תפוח עץ:
סימון תזונתי | ל-100 גרם |
קלוריות (אנרגיה) | 52 |
חלבונים (גרם) | 0.26 |
פחמימות (גרם) | 13.81 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 10.38 |
כפיות סוכר | 2.6 |
שומנים (גרם) | 0.171 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.028 |
כולסטרול (מ"ג) | 0 |
נתרן (מ"ג) | 1 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 2.4 |
מים (גרם) | 85.55 |
ויטמין A (מק"ג) | 3 |
סה"כ ויטמין B (מ"ג) | 0.239 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.017 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.026 |
ויטמין B3 – ניאצין (מ"ג) | 0.091 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.061 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.041 |
חומצה פולית – ויטמין B9 (מק"ג) | 3 |
ויטמין C (מ"ג) | 4.6 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.18 |
ויטמין K (מק"ג) | 2.2 |
סידן (מ"ג) | 6 |
ברזל (מ"ג) | 0.12 |
מגנזיום (מ"ג) | 5 |
זרחן (מ"ג) | 11 |
אבץ (מ"ג) | 0.04 |
אשלגן (מ"ג) | 107 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.051 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.009 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.043 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.007 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.007 |