אפרסק

מי לא אוהב אפרסק?! חלק אוהבים אותו קשה, חלק אוהבים לאכול אותו דווקא בשל ורך. 

פרי  הקיץ הנפלא הזה גדל באקלים חם, ופורח לבמלוא הדרו בעונת הקיץ. לפרי סגולות נהדרות לריפוי כאבי בטן. במקרי עצירות, יש לאכול אותו חי. ובמקרי שלשולים, מועיל מאד לאכול אותו מבושל. 

האפרסק ידוע כמעורר תאבון, לכן רצוי לאוכלו רק בין ארוחות או לפני ארוחה, אך לא בתוכה או אחריה. 

מוצא הפרי הוא בסין, ובסוף שנות ה50 הוא הובא אלינו ארצה. עצי אפרסק גדלים באזורים הרריים. ברחבי העולם קיימים מאות (!) זנים של אפרסק, כאשר בארץ ישראל ישנם כעשרה מינים.

פרי האפרסק עשיר באשלגן וברזל, ונאכל חי, מבושל, משומר, כריבה ובמיני מאפה.

יוצאי פרס היו טוחנים את פנים הגלעין של האפרסק ומכינים מזה משחה סמיכה ששימשה לריפוי  פצעים ונגעים בעור.

לטיפול ומניעת דלקות, גירויים ומיעיים רגיזים, ניתן לשתות תה מעלי אפרסק. כמו כן, התה הזה יעיל מאד למחלות שיעולים, ריאות ודרכי הנשימה.

ערכים תזונתיים ל100 גרם:

סימון תזונתיל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42
חלבונים (גרם)0.91
פחמימות (גרם)10.1
מתוכן סוכרים (גרם)8.39
כפיות סוכר2.1
שומנים (גרם)0.27
מתוכם שומן רווי (גרם)0.019
כולסטרול (מ"ג)0
נתרן (מ"ג)13
סיבים תזונתיים (גרם)1.5
מים (גרם)88.3
ליקופן (מ"ג)0
ויטמין A (מק"ג)24
סה"כ ויטמין B (מ"ג)1.045
ויטמין B1 (מ"ג)0.024
ויטמין B2 (מ"ג)0.031
ויטמין B3 – ניאצין (מ"ג)0.806
ויטמין B5 (מ"ג)0.153
ויטמין B6 (מ"ג)0.025
חומצה פולית – ויטמין B9 (מק"ג)6
ויטמין B12 (מק"ג)0
ויטמין C (מ"ג)4.1
ויטמין E (מ"ג)0.73
ויטמין K (מק"ג)3
סידן (מ"ג)4
ברזל (מ"ג)0.34
מגנזיום (מ"ג)8
זרחן (מ"ג)22
אבץ (מ"ג)0.23
אשלגן (מ"ג)122
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.086
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.002
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.084
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.067
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.065
נחושת (מק"ג)78
סלניום (מק"ג)2.1
כולין (מ"ג)6.1

לקוחות יקרים

האתר סגור להזמנות לרגל שיפוצים,

עמכם הסליחה.

דילוג לתוכן